Working together for green, competitive and inclusive Europe

Naujienos

Tauragę nušvies kultūros vainikas: įspūdingo dydžio meninė instaliacija žiūrovus trauks dvi naktis

Penktadienį, birželio 23-iąją, trumpiausią metų naktį Tauragėje nušvis modernus ir abejingų nepaliekantis Kultūros vainikas. Šviesų menininko Arvydo Buinausko kurta instaliacija sujungia Joninių vainiko tradiciją ir inovatyvų bei įspūdingą šviesos reginį. Įžiebta 23 valandą instaliacija Lietuvos kultūros sostinės gyventojus ir svečius džiugins iki pat sekmadienio ryto.

Kultūros vainikas savo šviesą skleis Tauragės miesto Pilies aikštėje, o sutemus jo spinduliai pasklis po visus šalies regionus. Dėmesį kaustanti dieną ir abejingų nepaliekanti tamsiu paros metu, net 12 metrų skersmens meninė instaliacija buvo sukurta siekiant atkreipti visuomenės dėmesį į jau trečius metus per Lietuvos regionus keliaujančius Islandijos, Lichtenšteino ir Norvegijos lėšomis finansuojamus „Kultūros“ programos projektus bei jų poveikį mūsų gyvenimo kokybei.  

Meninę instaliaciją inicijavo ir Lietuvos kultūros sostinėje įkurdino Centrinė projektų valdymo agentūra (CPVA), kartu su Europos ekonominės erdvės ir Norvegijos finansinių mechanizmų programos „Kultūra“ partnere Kultūros ministerija bei Norvegijos ambasada Lietuvoje. 

„Šiuo meno kūriniu norėjome kartu su visuomene pasidžiaugti programos rezultatais, o tuos, kurių žinia apie įgyvendinamus projektus dar nepasiekė, paraginti atrasti daugiau kultūros regionuose. Mums tai proga parodyti, kiek daug pasiekėme kartu su programos partneriais ir projektų vykdytojais. Dar kartą pasidžiaugti, kad kultūra neturi ribų: didiname jos sklaidą regionuose, stipriname bendradarbiavimą su šalių donorių organizacijomis. Ne tik patys daug ko išmokstame – projektų įgyvendinimo metu daugiau kultūros produktų randasi ir Islandijoje, Lichtenšteine bei Norvegijoje“ – meninės instaliacijos kūrimo idėją komentuoja Sandra Remeikienė, „Kultūros“ programos įgyvendinimą Lietuvoje prižiūrinčios CPVA atstovė.

Meninės instaliacijos lankymas atviras visuomenei ir nemokamas.

Apie programą „Kultūra“

Europos ekonominės erdvės ir Norvegijos finansinių mechanizmų finansuojamai „Kultūros“ programai skirta 8,23 mln. eurų, iš kurių 7 mln. – Islandijos, Lichtenšteino ir Norvegijos investicijos, likusios lėšos – iš nacionalinio biudžeto. Projektai įgyvendinami kultūrinio švietimo, kultūros prieinamumo plėtojimo ir vietos kultūrinio verslumo skatinimo srityse. Iki 2024 m. pavasario pabaigos Lietuvoje bus įgyvendinta 16 projektų.

 

Media galerijos

Bendraukime