Working together for green, competitive and inclusive Europe

Naujienos

Kultūra ne tik šalies didmiesčiuose, bet ir už jų ribų

Lietuvoje besisvečiuojant Europos ekonominės erdvės (EEE) programos „Kultūra“ partneriams iš Norvegijos ir Briuselio, aplankėme ir didžiuodamiesi parodėme kelis šį tikslą „kūnu“ paverčiančius projektus. Vasara prasidėjo, aplankykite ir jūs. 
 
  • Merkinės dvarvietė
Merkinės dvarvietėje, buvusiame muilo fabrike, atgimsta kultūra. Rekonstruojamuose ir atnaujinamuose Merkinės dvarvietės pastatuose planuojama įrengti piligrimų nakvynės vietas, įvairios paskirties kūrybines erdves, kuriose įsikurtų vietos kultūros ir menų puoselėtojai, amatininkai. O aplinkinėje dvarvietės teritorijoje įvairios kultūrinės veiklos jau vyksta – organizuota „Opera su džinsais“, amatininkų turgeliai, mugės, kino vakarai.
Sekite veiklas atgimstančioje Merkinės dvarvietėje - www.merkinesfabrikas.lt
 
  • Aristavėlės dvaras
Jeigu ne Tu keliauji į dvarą, tai dvaras atkeliauja pas Tave – taip projekto esmę apibūdina Lietuvos liaudies buities muziejininkai. Kaip Aristavėlės dvaras sugeba keliauti? Įrengta mobili ir interaktyvi dvaro ekspozicija, kurioje per skirtingus pojūčius – uoslę, skonį, regą, klausą, lytėjimą – lankytojai pažįsta tiek šio konkretaus dvaro, tiek apskritai dvarų kultūrą.
Sužinokite apie artimiausius Aristavėlės dvaro apsilankymus - https://bit.ly/3C9uecs
 
  • Keliaujantis muziejus: pažink save per meną
Tai projektas, kurio metu MO muziejus | MO Museum ekspertai pasiūlė šalies gyventojams unikalią galimybę – pažinti šiuolaikinį meną aplankius interaktyvią fotografijos parodą „Permainų šventė“ savo regione. Keliaujantis muziejus aplankė Marijampolę, Molėtus, Antalieptę, Akmenę, Šilutę, Biržus ir Druskininkus. Lankytojai taip pat turėjo progą dalyvauti edukaciniuose užsiėmimuose, mokymuose ir veiklose visai šeimai.
Kol kas keliaujantis muziejus baigė gastroles, tačiau MO muziejaus iniciatyva bus tęsiamas.
 
  • Kino karavanas
Jau įgyvendintas Vilnius international film festival KINO PAVASARIS projektas „Kino karavanas“ rūpinosi, kad šiltais ir žvaigždėtais vasaros vakarais įvairiuose Lietuvos kampeliuose būtų rodomas kokybiškas autorinis kinas, vyktų susitikimai ir pokalbiai su režisieriais, kitais specialistais.

Ir tai tik keli pavyzdžiai, kaip aukštos kokybės kultūra pasiekia atokesnius šalies miestus ir miestelius. Daugiau apie „Kultūros“ programos projektus - https://bit.ly/45J3xIX

Iš viso „Kultūros“ programai skirta 8,23 mln. eurų, iš kurių 7 mln. – iš EEE finansinio mechanizmo lėšų, likusios lėšos – iš nacionalinio biudžeto. Projektų įgyvendinimą prižiūri Centrinė projektų valdymo agentūra (CPVA).

 

Media galerijos

Bendraukime