Working together for green, competitive and inclusive Europe

Gamybos įmonių darbo našumui didinti – beveik 3 mln. eurų finansinė injekcija

Inovacijų agentūra skelbia kvietimą mažoms ir vidutinėms įmonėms teikti paraiškas ir įgyvendinti gamybos procesų automatizavimo, robotizavimo ir skaitmeninimo projektus. Pagal 2014–2021 m. Norvegijos finansinio mechanizmo programą „Verslo plėtra, inovacijos ir MVĮ“ numatyta paskirstyti 2,99 mln. eurų. 
 
„Tai yra paskutinis pagal Norvegijos finansinio mechanizmo programą skelbiamas kvietimas. Norime padėti įmonėms, kurios siekia optimizuoti ir efektyvinti gamybą. Dabar kaip niekada yra aktualus tokių darbą našumą didinančių sprendimų ir priemonių diegimas – tai padeda darbus atlikti efektyviau, turi įtakos geresnei produktų kokybei ir sudaro galimybes paprasčiau suvaldyti rizikas, kylančias dėl tiekimo grandinių trikdžių, kainų svyravimų“, – sako Ina Sinkevičiūtė, Inovacijų agentūros Norvegijos finansinio mechanizmo programos „Verslo plėtra, inovacijos ir MVĮ” vadovė. 

Pagal šį kvietimą, Lietuvos gamybos įmonėms bus finansuojamas naujų produktų ar technologijų diegimas siekiant didinti gamybos pajėgumus, plėsti įmonės produkciją arba iš esmės keisti bendrą gamybos procesą. Didžiausia galima gauti finansavimo suma yra 600 tūkst. eurų, o mažiausiai – 200 tūkst. eurų. Finansavimo intensyvumas siekia nuo 45 proc. iki 70 proc. projekto vertės.

Kaip ir anksčiau, prioritetas bus skiriamas tiems verslams, kurie projektus sieks vystyti kartu su partneriais iš Norvegijos. Partnerystė su šios šalies verslo įmone nėra būtina, tačiau vertinant paraiškas tokie projektai gaus papildomų balų.

„Pagal programą, Lietuvos ir Norvegijos įmonės kartu jau įgyvendina 20 projektų. Norvegijos įmonės turi didelę patirtį vystant gamybos našumą didinančius sprendimus, o jų interesų ratas labai platus – nuo naujų produktų kūrimo iki pramonės procesų tobulinimo. Norvegijos finansinio mechanizmo programa yra gera platforma ne tik auginti savo verslą, bet ir užmegzti ilgalaikę partnerystę su patikimais ir inovatyviais verslais iš Norvegijos“, – sako I. Sinkevičiūtė. 

Projektų atranka bus vykdoma konkurso būdu, vienu etapu. Projektas turės būtų įgyvendintas ne vėliau kaip per 12 mėnesių nuo sutarties pasirašymo dienos. Paraiškas verslo atstovai gali teikti iki 2023 m. kovo 3 d. 

Visos kvietimo sąlygos išsamiai aprašomos čia -
https://norwaygrants.lt/programos/kvietimai/program/5/id/136/kvietimas_teikti_paraiskas_2014_2021_m._norvegijos_finansinio_mechanizmo_programos_verslo_pletra_inovacijos_ir_mvi_informaciniu_ir_rysiu_technologiju_srityje_.


Norintiems gauti finansavimą pagal kvietimą, Inovacijų agentūra sausio 12 d. organizuoja specialius mokymus. Būtina išankstinė registracija

 
Bendraukime