Working together for green, competitive and inclusive Europe

Dvišalio bendradarbiavimo renginys „Mėlynasis augimas Europoje“


 
2022 m. gegužės 10-11 d. Atėnuose (Graikija) vyks dvišalio bendradarbiavimo renginys „Mėlynasis augimas Europoje“
 
Kaip gali būti kuriama pridėtinė vertė jūros ir jūrininkystės sektoriuje nedarant žalos vandenynų, upių ir ežerų ištekliams bei pakrančių regionams? Kokios yra bendradarbiavimo galimybės mėlynojo augimo ir tvarios vandenynų ekonomikos srityje? Kokias finansavimo galimybės suteikia Europos ekonominės erdvės (EEE) ir Norvegijos finansiniai mechanizmai?
 
Tai tik keli iš nedaugelio klausimų, kuriuos aptarti susirinks verslo atstovai, klasterių nariai, ekspertai, mokslininkai, politikai ir kiti suinteresuoti asmenys. Atstovai iš 12 Europos šalių (Bulgarija, Kroatija, Estija, Graikija, Islandija, Latvija, Lietuva, Norvegija, Lenkija, Portugalija, Rumunija, Slovakija) pasidalins ekspertinėmis įžvalgomis ir gerąja patirtimi kuriant „žalius“ sprendimus, inovatyvias technologijas ir  atsinaujinančius energijos šaltinius prisidedančius prie mėlynojo augimo skatinimo Europoje.
 
Virš 200 dalyvių, 2 dienos pranešimų ir diskusijų apimančių tokias temines sesijas kaip ekologiška laivyba, išmanieji uostai, jūros vėjo energija, mėlynoji bio-ekonomika ir dumblių gamyba, Europos žaliasis kursas ir mėlynosios ekonomikos strategija.
 
Kokios yra galimybės sudalyvauti?
 
Renginys  yra hibridinio formato: renginys gyvai Atėnuose, tiesioginė transliacija internetu, nuotoliniai B2B susitikimai.
  • Dalyvauti renginyje nuotoliu gali visi norintys. Susidomėjote? Užsiregistruokite čia.
  • Dalyvauti gyvai bus atrinkta iki 10 atstovų, kuriems bus kompensuotos kelionės išlaidos (fiksuotoji suma 779 Eur). Susidomėjote? Teikite paraišką kelionių išlaidoms kompensuoti čia.
  • Dalyvauti nuotoliniuose B2B susitikimuose kviečiami ieškantys partnerių bendram projektui įgyvendinimui. Susidomėjote? Sukurkite profilį B2B platformoje.
Informacija apie renginį anglų kalba čia.
Turite klausimų, susisiekite norwaygrants@mita.lt 
 
Renginys yra finansuojamas iš 2014-2021 EEE ir Norvegijos finansinių mechanizmų lėšų. EEE ir Norvegijos finansiniai mechanizmai yra Islandijos, Lichtenšteino Kunigaikštystės ir Norvegijos Karalystės indėlis mažinant ekonominius ir socialinius skirtumus bei stiprinant dvišalius santykius su 15 ES šalių Vidurio ir Pietryčių Europoje bei Baltijos šalyse.
 
 
Bendraukime