Naujienos

Spektaklio „Babelio bokštas“ užkulisiai: nuo idėjos iki įgyvendinimo

„Babelio bokštas. Planet Earth/Game Over/Reset“ – viena didžiausių tarptautinių produkcijų Lietuvos teatro istorijoje. Keturi Europos teatrai – Norvegijos, Islandijos, Vengrijos ir Lietuvos (Nacionalinis Kauno dramos teatras) – suvienijo jėgas, kuriant bendrą spektaklį. Spektaklio kūrėjai dalinasi savo įspūdžiais ir mintimis apie kūrybą kartu su partneriais.   

Kodėl „Babelio bokštas?“ Pasak norvegės režisierės Hilde Brinchmann, biblinis motyvas tapo atsvara, bandant sujungti keturis skirtingus Europos kolektyvus ir jų metodus, kalbas, ideologijas ir menininkus. „Biblinis spektaklio siužetas primena, žmonių siekį sukurti vieną bendrą projektą, pastatysi didžiulį bokštą, bet tarp jų kilo konfliktas ir jie išsiskirstė. Man norisi kalbėti apie tai, ar žmonės gali rasti bendrą kalbą ir susitarti, spręsdami svarbius klimato kaitos, karo klausimus. Mano nuomone, šitie klausimai dabar yra svarbiausi žmonijai. Niekas neišgyventų po vieną, mums reiktų susivienyti. Mūsų atveju susirinko kūrėjai iš Islandijos, Vengrijos, Norvegijos, Lietuvos. Šitas spektaklis yra mūsų bendras projektas, susitarimas. Mes esame bendra teatro gentis ir gebame kurti kartu“, – teigė H. Brinchmann. 

 

Spektaklio kūrybos užkulisiai: nuo idėjos iki įgyvendinimo  

 

Tarptautinis projektas finansuojamas Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo programos „Kultūra“ lėšomis, jo įgyvendinimą prižiūri Centrinė projektų valdymo agentūra (CPVA).  

Apie programą „Kultūra“: 

Įgyvendinant Europos ekonominės erdvės (EEE) finansinio mechanizmo programą „Kultūra“, Lietuvoje siekiama panaikinti esamą teritorinę nelygybę aukštos kokybės kultūros produktų ir paslaugų prieinamumo prasme ir taip mažinti socialinę atskirtį ir diskriminaciją. Įvairiomis programos priemonėmis stiprinamas kultūrinis švietimas, vietos kultūrinis verslumas ir kultūros paveldo valdymas. Iš viso 2014–2021 m. programai „Kultūra“ skirta daugiau kaip 8,2 mln. eurų. Projektų įgyvendinimą prižiūri Centrinė projektų valdymo agentūra (CPVA). Be programos „Kultūra“ CPVA dar prižiūri „Sveikatos“, „Aplinkosaugos, energetikos ir klimato kaitos“ ir „Teisingumo ir vidaus reikalų“ programas. 

Media galerijos

Bendraukime