Working together for green, competitive and inclusive Europe

Norvegija tęsia investicijas į tvaraus verslo kūrimą Lietuvoje: startuoja dar trys žaliųjų inovacijų projektai

„Džiugu, kad kvietimas sulaukė nemažo pareiškėjų susidomėjimo. Tai įrodo, kad Lietuvos verslas yra apsisprendęs eiti pažangios gamybos keliu, nori atsinaujinti, ir yra pasiruošęs į tai investuoti. Norvegijos įmonės gali didžiuotis sukaupta solidžia patirtimi  ir gausiu žinių bagažu žaliosios pramonės inovacijų srityje. Padedamos norvegų patirties ir investicijų, Lietuvos įmonės turi galimybes įgyvendinti vertingus projektus“ - sako „Norway Grants“ programos „Verslo plėtra, inovacijos ir MVĮ“ vadovė Ina Sinkevičiūtė.

Didins gamybos našumą ir tausos išteklius
Vienai iš finansavimą gavusių įmonių - UABModernios E-Technologijos“, investicijos leis plėtoti ir diegti naujus fotoelektros modulių gamybos technologinius sprendimus, grįstus žiedinės ekonomikos principų įgyvendinimu, energijos sąnaudų bei CO2 pėdsako mažinimu .
UAB „Ekobazė“, siekia modernizuoti gamybos liniją, kuri galėtų ženkliai padidinti įmonės našumą, sumažinti energijos suvartojimą, ir dėka kokybiškos dulkių nusiurbimo technologijos -  sumažinti į aplinką patenkančių stiklo dulkių kiekį.
UAB  „Vli Timber" projekto metu bus įdiegtos aplinkai palankios technologijos, kurios leis įmonei sumažinti gamtos išteklių naudojimą bei į aplinką išmetamų teršalų kiekį, ir tokiu būdu sumažinti neigiamą įmonės vykdomos veiklos poveikį aplinkai.

 
Bendraukime