Naujienos

Valstybė investuoja į kultūrą ir visuomenės kūrybiškumą: kuo gali pasinaudoti verslas?

Vasario 23-25 dienomis vyko Lietuvos verslo forumas, kuriame kiek daugiau nei 300 pranešėjų savo įžvalgomis dalinosi su 15 000 dalyvių skaičių viršijusia auditorija!
Kultūros ministras Simonas Kairys šiame renginyje kalbėjo apie valstybės investicijas į kultūrą ir visuomenės kūrybiškumą, pasakojo, kuo pasinaudoti ar kur įsitraukti bei prisidėti gali verslas.
Pranešimo dėmesio centre ir Europos ekonominės erdvės finansuojamos Kultūros programos projektai: Fixus mobilis, pilotiniai kūrybinio verslumo skatinimo projektai, tokie kaip naujos idėjos Merkinės dvarvietės įveiklinimui, vienijantis kūrybiškumo centras Pragiedrulių sodyboje, Kultūros skūnė pajūrio krašte ar Kamariškių dvarvietės kultūrinis atgimimas Zarasų rajone.

Ir tai tik keletas pavyzdžių, visus kūrybiškus projektus pažinti ir atrasti naujai galite čia>>

Dalindamasis vykusio renginio įrašu ministras S. Kairys sakė: „Visi planai karo kontekste tikrai nebespinduliuoja tokia energija, kokia buvo prieš tai. Bet. Išlaikant realybės ir konteksto jausmą nereikia bėgti nuo to, kas buvo planuota. Taip, gal reikės kažką keisti, adaptuoti, peržiūrėt apimtis, ateities nenuspėsim. Bet tai nereiškia, jog turime sustoti! Tuo labiau - Kultūros ministerija siekia turėti platesnį veiklų spektrą, kuris neturėtų būti pamirštas“.

Renginio pranešimą kviečiame peržiūrėti čia:






 

Media galerijos

Bendraukime